Sencha Thee Japan

Home / Nieuws / Sencha Thee Japan

Zaterdag 13 september was het dan zover; thee proeven van de Obubu Teafarm uit Japan. Dit was een workshop van Mr. Matsumoto. Als eerste proefden we de Sencha of Spring Sun. De eerste fusie was op 55°C met een trektijd van 90 seconden. De tweede echter ging op 80°C met een trektijd van 30 secondende derde en dat was nieuw voor mij.  ging op 100°C en 50 seconden. Na de derde op schenking werd het theeblad vermengd met soja saus en gepofte rijst en konden we ook het theeblad eten. Dit zegt wat over de kwaliteit van deze Sencha Mooi jongblad wat zeer smaakvol is en ook nog rijk aan:

  1. Catechin            ★★★
  2. Theanine           ★★★★
  3. Caffeine              ★★★★
  4. Vitamin C           ★★★★
  5. Chlorophyll      ★★★★

Uiteraard te verkrijgen bij ons in de winkel.
Bereiding Sencha

Bereiding Sencha

Sencha in Kyusu

Sencha in Kyusu

Sencha met soja toasted sweet rice

 

Recent Posts