Over ons water

Het glaasje water dat we bij je espresso serveren is héél zuiver (reversed osmose). Datzelfde water gebruiken we om onze thee mee te zetten.

Het verschil dat zuiver water maakt

Hoe minder mineralen en vaste deeltjes in het water zitten, des te meer mineralen er uit het theeblad worden gehaald. Dat komt de smaak van de thee bijzonder ten goede. Zelfs met het toch al zachte water van de Veluwe dat uit onze kraan komt.

Om u thuis ook van die heerlijke thee te kunnen laten genieten kunt u bij Puur ook flessen water kopen en gekochte flessen laten navullen. Een nieuwe gevulde literfles kost € 2,95 en voor € 0,50 vullen we de fles voor u na.

Meer

 Voor onze koffie gebruiken we geen speciaal water. Koffiewater kan namelijk wel wat mineralen gebruiken. Voordat het water door de maling gaat,  filteren we wel een deel van de kalk uit het water. Hiervoor gebruiken we een harsfilter. Dit doen we niet voor de smaak, maar voor het behoud van de boilers in onze espresso-apparatuur.

Zuiver en veilig water van Ultraspring

Zonder gebruik van chemicaliën maar met behulp van waterdruk en een membraan dat als filter dient, zuiveren we ons water. Dit proces heet ‘reverse osmose’.

Hoe reverse osmose werkt

Door deze vorm van filtering scheiden we de zogenoemde metaalionen die in ons drinkwater zitten (ook wel carbonaten, zoals magnesium- en calciumcarbonaat). Deze stoffen bepalen de hardheid en zijn de veroorzakers van kalkvlekken. Ze bemoeilijken de werking van was- en schoonmaakmiddelen en ze beïnvloeden de smaak maar ook de zuiverende werking van water in ons lichaam. Op de lange termijn creëren ze een hardnekkige aanslag in leidingen en op verwarmingselementen. Die verwarmingselementen verbruiken hierdoor meer energie, waardoor de levensduur aanzienlijk terug zal lopen.

Meer
Het filteren van water met reverse osmose heeft dus veel voordelen. Uw apparaten (waterkoker, strijkijzer, espressomachine) gaan niet alleen langer mee, maar ook voor mensen is het gezonder. Naast een onthardende werking heeft reverse osmose namelijk een desinfecterende werking. Bacteriën en virussen worden door het membraan namelijk óók gefilterd. Wel zo veilig als het water in een reservoir langere tijd stilstaat en bacteriën als legionella op de loer liggen.

Reverse osmose filters zijn eenvoudig te installeren, betrouwbaar, zeer onderhoudsvriendelijk en prima te combineren met een waterontharder die direct na de watermeter wordt geplaatst. Wij komen graag vrijblijvend bij u langs voor een passend advies. Ontdek het genot van écht zuiver water.