Leisure Cup: thee zetten zonder gedoe!

Home / Acties / Leisure Cup: thee zetten zonder gedoe!

Mogen we je even wat leuks laten zien? Dit is de Leisure Cup. Dit vernuftige theepotje komt vers uit China, hét land van de thee. Leuk om aan jezelf cadeau te doen jezelf, of aan die theeverslaafde vriend of vriendin!

The is meer dan een drank
De naamgeving van de Leisure Cup (vrijetijdskop) is misschien niet heel fantasierijk, maar wél heel toepasselijk. Thee heeft namelijk tijd nodig, en laat dat nu precies de bedoeling zijn. Het opgieten, wachten, schenken en nog een keer opgieten geeft je namelijk meer dan genoeg tijd om lekker met elkaar te kletsen. Thee is in China dan ook meer een sociaal proces dan een drank.

De details van de Leisure Cup
De Leisure Cup bestaat uit een binnenpot en een buitenpot. De stevige binnenpot van polyurethaan zorgt dat de smaak van de thee niet wordt aangetast tijdens het trekken. De glazen buitenpot vangt de thee op en ziet er best chique uit, als je het ons vraagt.

Langer doen met je thee? Goed idee!
Als je ‘s ochtends je eerste kop thee hebt opgegoten, kun je de Leisure Cup zonder zorgen wegzetten en ‘s avonds gewoon weer de reeds gebruikte thee opgieten. Over het algemeen is de tweede infusie/opgieting namelijk het lekkerst. Het harde randje is eraf, waardoor de thee meer van zijn geheimen prijsgeeft. Na de eerste infusie is overigens de cafeïne opgelost; de andere opgietingen zijn dus feitelijk cafeïnevrij. Handig dus als je ‘s avonds laat zowel van een kop thee als van je nachtrust wilt genieten. Pas als het theeblad zijn krul verliest, is het tijd om de thee verversen.

Traditioneel én modern
De Leisure Cup leent zich perfect voor de traditionele Chinese zetmethode; bij ons wat minder bekend onder de naam Kung Fu Cha (wat zoveel betekent als het beheersen en controleren van thee). Het alles-in-één design van dit theepotje maakt deze zetmethode echter een stuk minder arbeidsintensief en geeft het geheel een modern tintje. Het enige nadeel van de Leisure Cup is het bescheiden formaat… Na 225 milliliter is de pot leeg. Dat is twee glaasjes of één mok, en van al dat lekkers heb je dan nog láng niet genoeg. Nóg een keer opgieten dus! Oh, en kijk uit met de vaatwasser, daar houdt deze pot niet van…

Kom je ‘m snel bekijken in één van onze winkels?

Recent Posts