Onze koffie- & espressomachines

Je wil thuis natuurlijk ook van onze heerlijke bonen genieten. Daarom hebben we een aantal koffiemachines in ons assortiment. Volgens ons bieden ze de ideale prijs/kwaliteitsverhouding voor thuisgebruik.

NIVONA

CafeRomatica 626 | € 549,-

De NIVONA CafeRomatica 600-serie is er in verschillende uitvoeringen. Onze voorkeur gaat echter uit naar de 626; een automatische koffiemachine met eco-modus, een hoogwaardig maalwerk, temperatuurprogrammering en drie instelbare koffiesterktes. De zetgroep is uitneembaar, wat het reinigen vergemakkelijkt. Daarnaast heeft de machine een helder en overzichtelijk display. Zo weet je precies welke handeling er uitgevoerd wordt (of welke je dient uit te voeren). Ideaal als je het ons vraagt.

Dankzij een geïntegreerde heetwater- en stoompijp zet je met deze koffiemachine ook je theewater op precies de juiste temperatuur. Daarnaast krijgen je cappuccino’s een perfecte melkschuimlaag. Bovendien beschikt de CafeRomatica 626 over het NIVONA Aromatica systeem. Dit zorgt voor een beter koffiearoma. Wanneer het water in de zetkamer wordt geperst, ontstaat er een draaikolk. Hierdoor wordt het koffiearoma optimaal opgenomen.

NIVONA

CafeRomatica 767 | € 949,-

Ook de NIVONA CafeRomatica 700-serie is er in verschillende uitvoeringen. Bij deze serie kiezen wij voor de 767. Deze koffiemachine heeft dezelfde functies als de 626, maar is opgewaardeerd met een RVS opbergvak voor kopjes, 5 koffiesterktes, een geruisloze molen, een tekstdisplay, een persoonlijk programma (‘Mijn koffie’), kopjesverlichting (ziet er erg chique uit), een melkbeker en een bonensensor. Een separate mogelijkheid voor poederkoffie zorgt ervoor dat je een extra koffiesoort kunt gebruiken. Erg handig!

Als klap op de vuurpijl biedt de CafeRomatica 767 de ‘one-touch Spumatore’-functie. Hiermee maakt deze koffiemachine met één druk op de knop een bijzonder romige cappuccino of een heerlijke latte macchiato. Je kunt zelfs het aroma en de mengverhouding van elke koffiespecialiteit instellen. De CafeRomatica 767 beschikt net als zijn kleine broertje over het NIVONA Aromatica systeem, waarbij het water in de zetkamer een draaikolk vormt om het koffiearoma optimaal op te nemen.

NIVONA

CafeRomatica 845 | € 1.199,-

De NIVONA CafeRomatica 800-serie vertegenwoordigt de top van de CafeRomatica-lijn. Wij kiezen de 845. Deze koffiemachine heeft alle functies van de 767, maar uiteraard ook veel extra’s. Zo is er een grafisch display voor nog meer duidelijkheid, en een ver in hoogte verstelbare koffie-uitloop. Zo kun je de grootste latte macchiato’s maken!

Wat de CafeRomatica 845 écht bijzonder maakt, is de ‘one-touch Spumatore DUO’-functie. Met één druk op de knop maak je niet één, maar twéé bijzonder romige cappuccino’s of heerlijke latte macchiato’s. Ideaal dus voor de hele ‘coffee lovers’-familie! Net als bij de 767 kun je met deze koffiemachine het aroma en de mengverhouding van elke koffiespecialiteit instellen. Ook is bij de 845 de NIVONA Aromatica-draaikolk aanwezig, dus wederom optimale opname van het koffie-aroma! Een topper van een koffiemachine dus, die 845.

SOLIS

Cafespresso Pro | € 599,-

De Solis Cafespresso Pro is een genot voor iedere koffieliefhebber. Een professionele, Italiaanse hogedrukpomp van 15 bar staat garant voor een perfecte espresso. Met het stoompijpje verwarm je snel melk voor bijvoorbeeld een cappuccino. De manometer geeft de precieze waterdruk aan en is natuurlijk een schoonheid om naar te kijken. Daarnaast biedt de Caffespresso Pro optimale temperatuurcontrole, een uitneembare tamper en een warmhoudplaat voor koffiekoppen. Kan het nog beter?

Jawel, want de bespaarstand houdt de energierekening laag en dankzij de toevoer voor heet water zet je met hetzelfde gemak een kop thee. De Solis Cafespresso Pro is volledig programmeerbaar en wordt geleverd met RVS melkkannetje, enkel- en dubbelwandige filters, een maatlepel en reinigingsaccesoires. Need we say more?

SOLIS

Caffissima IQ | € 284,95

Voor een goede espresso is de kwaliteit van de espressomachine van groot belang. De kwaliteit van de bonenmaler is echter nóg belangrijker. Als je bijvoorbeeld graag bonen gebruikt met een sterk en rijk smaakpalet, of koffie wilt malen voor gebruik in bijvoorbeeld een cafetière, is het belangrijk dat je de maalgraad heel precies kunt instellen. Met 25 stappen is dat een koud kunstje voor De SOLIS Caffissima IQ. En dankzij het intelligente en automatisch doseersysteem blijft de hoeveel gemalen koffie constant.

Een losstaande koffiemolen is al helemaal onmisbaar als je graag (en vaak) van bonen wisselt. De SOLIS Caffissima IQ is namelijk veel gemakkelijker te legen en weer te vullen dan een geïntegreerde molen van zo’n lijvige esspressomachine. Met een inhoud van 450 gram past er overigens genoeg in, ook wanneer je niet vaak van bonen wisselt. Door het grote en gemakkelijk te begrijpen LCD display is de bediening zeer eenvoudig. Deze koffiemolen van gehard edelstaal is in te schakelen met de rondom verlichte tiptoetsen op de display óf via de zeefhouder.

De gemalen koffie kun je direct in de filterhouder opvangen óf in de meegeleverde, luchtdichte en UV-werende bewaardoos voor gemalen koffie. Met de meegeleverde reinigingsborstel hou je ‘m gemakkelijk schoon en twee filterhouderadapters (50/54mm en 58mm) weet je zeker dat je filterhouders passen.