Colombia – Finca Montenegro

Home / Koffie / Colombia – Finca Montenegro

Uit het Antioquia-departement in het Noordoosten van Colombia haalden we hoogstpersoonlijk deze ‘semi washed’ en ‘natural pulped’ koffieboon van Finca Montenegro. Een zijdezacht mondgevoel, met fruitige tinten, bruine suiker, chocolade, marshmallow en een héél subtiel vleugje… Bacon!

Finca Montenegro is een middelgrote plantage, gelegen op de flanken van de bergrug tussen Ciudad Bolivar en Salgar (het dorpje dat nog maar kort geleden werd getroffen door ernstige aardverschuivingen en modderstromen). Tot op wel 2100 meter hoogte vind je er prachtige koffieplanten met nóg mooiere bonen.

Sergio Tobon – de eigenaar van de plantage – ontving ons met de hartelijke gastvrijheid die zo typerend is voor Colombianen. Na een heerlijke lunch (met het mooiste uitzicht dat je je kunt voorstellen) leidde de ex-advocaat ons op muilezels rond door zijn indrukwekkende plantage. Daar hebben we met eigen ogen gezien hoe de koffiebessen geoogst werden die nu gebrand en wel als koffiebonen bij ons over de toonbank gaan. Een memorabel bezoek en een al even memorabele koffieboon!

Recent Posts