Home / Barista-blog
In Thee Posted

Rooibos

Deze plant (Aspalathus Linearis) is familie van de vlinderstruik en is sinds 1930 een ‘vervanger’ van thee. Rooibos dankt zijn naam aan de Nederlanders; in de herfst is deze struik prachtig rood van kleur, dus ‘rood’ werd al snel ‘rooi’. Deze kruidenfusie word als blad geplukt en vervolgens gestampt en in de zon ter oxidatie gelegd. Rooibos is […]
Read More
In Thee Posted

Muntthee (nana)

Deze munt (Mentha Spicata), familie van de Aarmunt, wordt geoogst voor de bloei, anders zou de smaak in kracht afnemen. De zeer verfrissend kruidenfusie kan heerlijk zijn op een warme dag. De drank is geheel cafeïnevrij. Wij kunnen deze muntthee voor u melangeren met de zwarte UVA Ceylon thee. Laat u verassen door de synergie […]
Read More
In Thee Posted

Pi Lo Chun

Pi Lo Chun wordt gemaakt van de beste en meest delicate bladknoppen van de Sinensis Sinensis, geplukt in ‘two leaves’ en een ‘bud’. De thee word volledig met de hand bewerkt. De smaak van deze thee doet denken aan van zoete bloemen en lichte aardnoten. De thee heeft een volle body en een mooie, lange, […]
Read More
In Thee Posted

Kukicha

Deze onderscheidende organische Japanse groene thee bestaat uit theebladeren gemengd met de jonge stengels van het theeblad. Om deze reden staat Kukicha ook wel bekend als ‘twijgjesthee’. Het resulterende mengsel bestaat uit tamelijk uniforme gele, tot middelgrote groene fragmenten, die een lichtgeel-groene infusie opleveren met een zoete geur. De thee heeft een buitengewoon frisse smaak (vers […]
Read More
In Thee Posted

Earl Grey

Earl Grey is een populaire zwarte thee, gemelangeerd met de karakteristieke smaak van sinaasappel en bergamot-olie van de beroemde citrusvrucht uit Italië. Deze thee is vermoedelijk vernoemd naar Charles Grey, de Britse premier (1830-1834) die de thee heeft ontvangen als een geschenk bij een staatsbezoek aan Ceylon. Hij was zeer over de thee te spreken. […]
Read More
In Thee Posted

Ceylon Black

Ceylon Uva Black wordt geteeld op de oostelijke hellingen van het centrale gebergte in de Uva-streek van Sri Lanka. (het eiland wat voor 1972 bekend stond als Ceylon ). Het heeft een frisse geur die ons doet denken aan citrus. Deze Ceylon Uva Black-thee is bekend om zijn zachte en volle smaak. Deze thee is […]
Read More
In Nieuws Posted

PUUR Koffie Velp Moeilijk te bereiken in mei.

Beste klanten, PUUR Koffie Velp heeft aangepaste openingstijden door het opbreken van de straat en de voorjaarsvakantie zijn wij open van 09:30 tot 17:00. We zijn moeilijk te bereiken door de herinrichting van het kruispunt EmmastraatVelp en de Pastoor Koene straat. Ik heb besloten, gezien de onbereikbaarheid, dat dit het moment is om een paar […]
Read More
page 4 of 5