Home / Barista-blog
In Koffie Posted

Bolivia – Hooglandkoffie

Het Hoogland van Bolivia, (of Hoogland van de Andes) is de op één na grootste hoogvlakte op aarde én een perfect gebied om heerlijke koffie te verbouwen. Boliviaanse hooglandkoffie groeit onder schaduwbomen in de valleien van de hoogvlakte en is heerlijk om als dessertkoffie te drinken na een goede maaltijd. Het is ook een prima […]
Read More
In Thee Posted

Silver Tips White Tea

De Silver Tips White Tea is een zeer zeldzame, delicate thee. Erg gewild om zijn heerlijke smaak van mede en honig met zacht gras. De antioxidanten die deze thee rijk is maken het een populaire theesoort. Combineer deze thee met donkere chocolade en ontdek de synergie van deze twee mooie producten! Genieten met een hoofdletter G…
Read More
In Thee Posted

Pu Ehr (2)

Deze gefermenteerde thee is een mengsel van bladeren uit de Menghai County. Dit is het westelijke deel van China, dat tegen Laos en Burma aan ligt en beroemd is om zijn Pu Erh thee. De kwaliteit van deze thee spreekt uit het blad en het hoge aantal tips (knoppen). Deze Pu Ehr is in 2005 te […]
Read More
In Thee Posted

Pu Ehr (1)

Deze gefermenteerde thee uit de bergen van Wuliang Bao Shan kunt u nog jaren laten liggen, maar mag ook direct gedronken worden. Deze Pu Ehr is in 2005 te drogen gelegd. De hoge kwaliteit spreekt uit het feit dat de thee goed gewalst is en halflang, donkergroen blad heeft met een hoog percentage tips (knoppen). De geel-groenige […]
Read More
In Thee Posted

Darjeeling

Nadat de theeplant vlak na de winter zijn eerste blad ontwikkelt, wordt de thee na de eerste regenval meteen geplukt. Dit geeft darjeeling veel complexiteit en mineralen. De thee is volledig geoxideerd, met veel ‘golden tips’. Darjeeling heeft een vol karakter, is aangenaam bitter van smaak met fruitige, kruidige tonen.
Read More
In Thee Posted

Lapsang Souchong

Lapsang Souchong komt oorspronkelijk uit de provincie Fujian. Na oxidatie wordt de thee in bamboemanden gedroogd en boven brandend naald- of cipressenhout gerookt. Hierbij wordt de specifieke rooksmaak aan deze thee toegevoegd. De Chinezen noemen het weleens toeristenthee. Lapang is in China ook als een gewone, ongerookte thee te verkrijgen en is zeer aromatisch. Mensen die […]
Read More
In Thee Posted

Hong Xi (Oolong)

Deze Oolong thee is 15% geoxideerd, dus nagenoeg groen te noemen. Dit in tegenstelling tot zwarte thee, die 100% geoxideerd is. Hong Xi vraagt aandacht en liefde in de bereiding, zijn karakteristieke reuk en smaak doet ons denken aan een beetje orchidee en een lichte, boterachtige smaak, met een beetje honing en noten. Ruikt u eens […]
Read More
In Thee Posted

Groene Jasmijn

Deze gearomatiseerde groene thee heeft het aroma van Jasmijn gekregen door drie nachten lang jasmijnbloemen op de thee te laten rusten. De ochtenddauw zorgt ervoor dat het aroma in de thee trekt. De smaak van Groene Jasmijn wordt het best omschreven als delicate jasmijntonen (vanzelfsprekend), zacht groen met een lange afdronk.
Read More
page 3 of 5